“Jeugd heeft de toekomst”en “samen bouwen aan een kerk van onze toekomst” In het najaar van 2017 praten we verder over dit onderwerp. Als je jezelf wilt aanmelden, dan horen we dat graag. Welkom!Stuur dan een mailtje via het contactformulier op de website van www.pgoosthoek.nl. Lees hieronder verder.

  Kerk&Jeugd over de kerkmuren heen!

  “Jeugd heeft de toekomst”en “samen bouwen aan een kerk van onze toekomst”. Dit klinkt mooi! Maar wat leeft er bij de jeugd, wat leeft er in gezinnen, hoe ziet geloofsopvoeding er thuis uit? Welke kerkelijke activiteiten kunnen we organiseren, die aansluiten op de verwachtingen en als geslaagd worden ervaren? Moeilijk daar antwoord op te krijgen, als we elkaar niet meer (structureel) ontmoeten.

  In de praktijk zien we steeds minder ouders en kinderen in de kerk en raken de organisatoren van de activiteiten ontmoedigd. Die vragen zich soms af voor wie ze het nog doen. Toch denken we dat het geloof wel leeft en weten we dat de kerk in zijn huidige structuur onvoldoende aansluit bij de jongeren. Bovendien heeft iedereen het oprecht druk!

  Met bovenstaande in ons hoofd, hebben we 26 juni jl binnen de gemeente Hulst “de koppen bij elkaar gestoken” Leontien Slabbekoorn is JOP jeugdwerker van PKN Terneuzen heeft ons de avond geleid en een mooi gesprek op gang gebracht. Met een aantal mensen die actief zijn met kerkelijke jeugdactiviteiten (oecumenisch van opzet, dus ook binnen de Katholieke kerk), hebben we nagedacht over: “Waarom doen we wat we doen?”. “Wat doen we al en wat verloopt succesvol, wat kan anders...”

  Als je iets onderneemt en organiseert, kun je dit overtuigender overbrengen als je helder hebt waarom je het doet, wat je doel is. Welke activiteiten kun je hierbij bedenken om het waarom tot zijn recht te laten komen. Waar vinden we onze doelgroep, hoe sluiten we onze activiteiten bij hen aan? En wat nou als je jezelf onvoldoende bekwaam voelt om activiteiten te organiseren? Kunnen we voor hen toerustingsactiviteiten plannen, en misschien daarbij ook aansluiting zoeken in de regio van Zeeuws Vlaanderen.

  In het najaar praten we verder, maar dan hopen we met meer ouders erbij. Een aantal ouders nodigen we actief uit, maar als je na het lezen van dit berichtje vragen krijgt of jezelf wilt aanmelden, dan horen we dat graag. Welkom! Stuur dan een mailtje, via het contactformulier op de website van www.pgoosthoek.nl.

  Informatie over huidig jeugdwerk protestantse kerk Hulst: zie www.pgoosthoek.nl-> jeugd.

  Sarina de Schepper-Dekker